Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

HR-trends voor 2022

Wij zijn dol op lijstjes, vooral als een jaar nog maar net in de steigers staat. Ook als het om HR-trends gaat. Ook dit jaar buitelen organisaties weer over elkaar heen om ons te wijzen op de belangrijkste HR-trends in 2022. Toch zien we dit jaar grote overeenkomsten. Hieronder vindt u een overzicht.

Vijf trends die de HR-agenda bepalen

  1. Hybride werken is een blijvertjes, maar dat wisten we al. Om iedereen bij de les te houden, zal HR een oplossing vinden om betrokkenheid, samenwerking en co-creatie te waarborgen. Hybride werken zal zeker op de agenda blijven staan dit jaar.
  2. Een tweede trend is de krapte op de arbeidsmarkt. Daarbij gaat het niet alleen om nieuwe talent aan te trekken, maar minstens zo belangrijk is het om talenten voor de organisatie te behouden. Duurzaam werkgeverschap is van groot belang. Zorg ervoor dat werknemers niet vertrekken. Onboarding en off boardinggesprekken zijn daarbij nuttige instrumenten.
  3. Een andere belangrijke trend – en ook deze zagen we al aankomen – is het welzijn van medewerkers. Volgens de Rijksoverheid krijgt 43% van de medewerkers te maken met psychische klachten, vaak werkgerelateerd. Burn-out is nog steeds bedrijfsziekte nummer 1.
  4. Door corona heeft de digitalisering van bedrijfsprocessen een grote vlucht genomen. Deze zullen in 2022 verder geprofessionaliseerd worden. HR moet er voor zorgen dat alle medewerkers deze stap naar een digitale bedrijfsvoering kunnen nemen. Anders zal de kan op uitstroom en ziekteverzuim verder toenemen.
  5. Als laatste trend in dit rijtje – maar zeker niet de minst belangrijke – is diversiteit en inclusie. Het is belangrijk dat organisaties streven naar een divers en inclusief medewerkersbestand waar plaats is voor mensen met een beperking, verschillende culturele achtergronden, leeftijd, geslacht, seksualiteit of opleidingsniveau.

Voor HR dus geen jaar van rustig achteroverleunen. Integendeel, HR moet flink aan de bak.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: