Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Burnout komt vaker voor dan u denkt

 

Burnout komt vaker voor dan u denkt. Uit onderzoek van TNO blijkt dat bijna 15 procent van alle werknemers last heeft van burnout klachten. Dat zijn meer dan een miljoen werknemers. Vooral bij jonge werknemers in de leeftijd van 25 tot 35 jaar is het verzuim door stressklachten hoog.  Ruim 240.000 jonge werknemers hebben burn-out klachten.

Dit aantal kunt u niet negeren. Kijk hoeveel medewerkers er in uw organisatie last hebben van burn-outklachten en analyseer wat de oorzaken zijn. Uit onderzoek blijkt dat dit komt door de combinatie van te hoge taakeisen, emotioneel zwaar werk en slechte omgangsvormen zoals pesten op de werkvloer.

Aanpak burnout

Bijna drie miljoen werknemers hebben behoefte aan maatregelen tegen werkstress. Minister Asscher pleit voor het bespreekbaar maken van stress en burn-out. Ook is het volgens Asscher belangrijk dat werkgevers zorgen voor een prettige werkomgeving en oog hebben voor de eisen die ze aan hun werknemers stellen.

In onze cursus ‘Ziekteverzuim en reintegratie‘ gaan we ook in op burnout en preventie. U leert hoe u hiermee aan de slag kunt.

 

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: