Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Nieuw richtbedrag OR scholing

De SER heeft de richtbedragen voor de cursussen van de ondernemingsraad voor 2023 vastgesteld. De bedragen zijn all-in en exclusief BTW. Het richtbedrag scholing voor een maatwerkcursus voor de hele ondernemingsraad is vastgesteld op 1.160 euro per dagdeel per OR. Dat was voor 2022 1.100 euro. Het richtbedrag scholing voor een cursus op basis van open inschrijving is 190 euro per dagdeel per OR-lid, net als in 2021 en 2022.

Richting
Training adviesvaardigheden
Nieuw richtbedrag OR scholing 2

De SER stelt jaarlijks de richtbedragen vast op voordracht van de Commissie Bevordering Medezeggenschap. Dit is op basis van onderzoek. Deze richtbedragen geven een indicatie van wat onder normale omstandigheden redelijke kosten per dagdeel zijn voor scholing en vorming van voldoende kwaliteit. Het is dus geen wettelijke norm, maar een richtlijn. Het geeft richting wat een scholing kan kosten. Dat helpt ondernemingsraden, maar ook HR en de bestuurder. Regelmatig zoekt HR een geschikte scholing voor de OR. Het is dan prettig om te weten wat een redelijk bedrag voor een OR-scholing is.

Sparringpartner

Ondernemingsraden en werkgevers hebben er allebei baat bij als de OR een deskundige en gelijkwaardige sparringpartner is voor de bestuurder. Het is daarom belangrijk dat OR-leden specifieke opleidingen of trainingen kunnen volgen. Dat zorgt ervoor dat een OR meerwaarde heeft en een goede belangenbehartiger is voor de medewerkers. Bovendien is het belang van scholing sinds de coronacrisis alleen maar toegenomen. De ondernemingsraad moet zich snel buigen over allerlei onderwerpen. Daar is kennis voor nodig. De OR-leden hebben het recht op minimaal 5 dagen scholing. Dit is in de Wet op de ondernemingsraden geregeld.

Bron: SER

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: