Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

De andere kant van hybride werken

Hoe gaan we werken na corona? Gaan we weer met z’n allen in de file staan of toch thuiswerken? Vragen waar menig HR-manager grijze haren van krijgt. Uit een recent rapport van het SCP blijkt dat de helft van de 1300 respondenten 40% van de werktijd wil thuiswerken. Zij kiezen dus voor hybride werken. De medewerker combineert thuiswerken met werk op kantoor.

Aan hybride werken zitten ook nadelige kanten. Veel bedrijven hebben zich onvoldoende afgevraagd wat de risico’s zijn van hybride werken. Door (te)veel thuiswerken kunnen de kosten op termijn behoorlijk oplopen. Thuiswerken kan op den duur leiden tot minder grote betrokkenheid bij de organisatie, isolatie en meer stress bij de medewerkers. Hierdoor kan het ziekteverzuim stijgen en dat kost geld.

Er zijn ook kosten die veroorzaakt worden door minder samenwerking in de organisatie. Medewerkers ontmoeten elkaar minder. Hierdoor komt de creativiteit en het uitwisselen van ideeën in het geding. Maar ook doordat de medewerkersbetrokkenheid afneemt en er kans is op isolatie en eenzaamheid. Medewerkers kunnen sneller van baan wisselen en dan moet de organisatie weer opzoek naar talent.

Bij het vormgeven van het hybride werken is het voor HR belangrijk om daar bij stil te staan. Als u medewerkers meer wilt laten thuiswerken en u weet niet waar u dan rekening mee moet houden dan bieden we u de cursus HR en thuiswerken. We lopen de wetgeving en de mogelijkheden met u door. Meer informatie vindt u hier.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: