Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Werkgeversorganisaties roepen op om lockdown te voorkomen

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn uitermate verontrust over het oplopende aantal coronabesmettingen en vrezen een tweede golf. Zij roepen hun achterban op om zich beter te houden aan de maatregelen. De werkgeversorganisaties roepen op om alles uit de kast te trekken om een tweede coronagolf en lockdown te voorkomen. De angst is dat de economie verder zal krimpen met alle gevolgen van dien.

Basisafspraken

Alleen samen krijgen we corona onder controle, stellen de werkgeversorganisaties. Daarom roepen ze alle branches en bedrijven op om alle sectorprotocollen die tijdens de eerste golf zijn ontwikkeld strikt na te leven en de aandacht hiervoor niet te laten verslappen. In deze protocollen staan basisafspraken om de 1,5 meter-regel en andere hygiëneregels zo werkbaar mogelijk te maken.

Wat vragen de werkgeversorganisaties van bedrijven?

  • Zorg dat werknemers met klachten écht thuis blijven.
  • Laat mensen thuiswerken als dat enigszins mogelijk is.
  • Zorg dat werknemers, klanten en bezoekers 1,5 meter afstand houden.
  • Spreek uw werknemers, klanten en bezoekers aan op naleving van de maatregelen.
  • Zorg dat de maatregelen tegen verspreiding van het virus goed zichtbaar zijn en blijven (markering op de vloer, kuchschermen en dergelijke).
  • Gebruik de handleiding die ondernemers en vakbonden gezamenlijk hebben ontwikkeld.
Overheid

Van de overheid verwachten VNO-NCW en MKB-Nederland dat de testcapaciteit en het sneltesten nu snel op stoom komt. Testen en bronnen- en contactonderzoek zijn de beste manier om het virus op te sporen en in te dammen en nieuwe verdere schade aan de gezondheid én de economie te voorkomen.

Bron VNO-NCW

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: