Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

SER wil alle info over scholing op een rij

Er is volgens de SER een grote behoefte aan goede en betrouwbare informatie over zowel publieke als private scholingsmogelijkheden. Het aanbod aan opleidingen is groot en er zijn veel verschillende potjes en budgetten om scholing mee te betalen. Er bestaat nog geen duidelijk overzicht. Dat is van groot belang voor een leven lang leren en het kunnen toetreden of blijven participeren op de arbeidsmarkt. Door de coronacrisis is dit nog extra versterkt.
Digitaal portal

Volgens de SER moet er een digitaal portal komen. Daarop moet ook staan welke budgetten er beschikbaar zijn om scholing te betalen. Een dergelijk digitaal scholingsoverzicht moet toegankelijk zijn voor laaggeletterden en voor mensen die niet digitaal vaardig zijn. De informatie moet actueel zijn en het moet aansluiten op de behoefte in de arbeidsmarkt. Het scholingsportal kan een belangrijk instrument zijn in het bevorderen van een leercultuur.

Advies en ondersteuning

Het bereik van een digitaal overzicht wordt groter als mensen er actief op worden gewezen en het gepaard gaat met hulp en advies bij het maken van loopbaankeuzes. De SER adviseert om ook hierin te investeren en werkgevers, werknemers en hun organisaties hierin te faciliteren. Volgens de SER levert de combinatie van meer inzicht met ondersteuning en advies meer effect op voor een leercultuur.

Ontwikkelbudget

De overheid is van plan om in 2022 een ontwikkelbudget in te voeren, dat voor iedere Nederlander beschikbaar zal zijn. De SER vindt dit een positieve ontwikkeling, waarbij het belangrijk is dat dit kan worden gecombineerd met andere budgetten, zoals op een individuele ontwikkelrekening. De SER ziet dat er nog verbetering en verruiming kan komen in de behandeling van deze budgetten.

Bron: SER

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: