Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Op zoek naar personeel

De Nederlandsche Bank (DNB) meldt in haar halfjaarlijkse rapport over de economische vooruitzichten dat steeds meer bedrijven kampen met belemmeringen door een tekort aan arbeidskrachten. Een op de vijf ondernemers gaf in het tweede kwartaal van dit jaar aan dat een tekort aan personeel de bedrijfsvoering belemmert. Halverwege 2014 was dat nog geen 3%. Het vinden van goede medewerkers is vooral een probleem in de zakelijke dienstverlening, de zorg, het onderwijs, informatie & communicatie en logistiek. In de sectoren cultuur, sport en recreatie is het vinden van personeel nog geen probleem.

Op zoek naar personeel of richten op behoud?

Naast het werven van personeel vinden organisaties het ook lastig om hun bestaand personeel vast te houden. Uit het HR Trendonderzoek 2018-2019 van Berenschot en Performa blijkt dat het aantal bedrijven dat daar moeite mee heeft, sterk is gestegen. In 2017 was dit nog zo’n 40%. Dit jaar is dit percentage opgelopen tot maar liefst 60%. Het behouden en inzetbaar houden van personeel zijn dan ook thema’s die in de top 10 van de HR-agenda staan dit jaar. Dat bedrijven geen geschikt personeel kunnen vinden, heeft ook andere gevolgen. Het aandeel vaste banen ten opzichte van flexbanen groeit bijvoorbeeld weer.

Employee experience

Uit HR Trendonderzoek 2018-2019 blijkt verder dat 60% van de HR-professionals actief inzet op de zogeheten employee experience. Dat is de totale ervaring van een medewerker binnen de organisatie, vanaf het eerste contact met de werkgever. Hoe HR de employee experience inricht, verschilt per organisatie. Denk aan persoonlijke ondersteuning in de vorm van mentoring en talentmanagementprogramma’s. Zo proberen zij personeel binnen te halen of te behouden.

Goed personeel op het oog? Zorg dat u de werving goed doet. Volg een training Werving en selectiegesprekken.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: