Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Nieuwe wetgeving voor zzp-ers in de maak

Er wordt door het kabinet gekeken hoe de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) kan worden aangepast. De Wet DBA regelt het inhuren van zzp-ers en oproepkrachten en moet schijnzelfstandigheid tegengaan. Er is veel onduidelijkheid over deze wet en door problemen met de praktische uitvoering blijft handhaving van de Wet DBA grotendeels achterwege. Het kabinet wil deze wet vernieuwen. Er wordt gesproken met betrokkenen over nieuwe wetgeving voor zzp-ers. Het idee is dat zij kunnen bijdragen aan een verdere uitwerking van de plannen. Vervolgens gaan in het najaar minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Snel van Financiën  de Tweede Kamer informeren over de gesprekken met wetenschappers en betrokkenen. Daarna komt er een wetsvoorstel en moet de nieuwe wetgeving op 1 januari 2020 ingaan.

Handhaving

De Wet DBA is van 2016 en door problemen met de praktische uitvoering van de wet is handhaving van de wet tot nu toe grotendeels achterwege gebleven. Toch gaat er op dat vlak nu wel iets gebeuren. De Belastingdienst gaat de komende maanden bij minimaal honderd opdrachtgevers in verschillende sectoren langs om te praten over hun manier van werken. Ook wordt iedereen die met kwade bedoelingen de wet overtreedt dan aangepakt.

Cursus

Als u met uw organisatie aan de slag wilt met de Wet DBA kunt u zich laten voorlichten. Een trainer komt graag bij u langs om de Wet DBA te laten uitleggen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken als de Belastingdienst langs komt. Neem contact met ons (085 – 0432268) op als u hier belangstelling voor heeft.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: