Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Online sollicitatie verkort de sollicitatieprocedure

De werving van nieuwe medewerkers verandert. Sinds de coronacrisis vindt recruitment steeds meer online en via video plaats. De gevolgen zijn dat vacatures bij werkgevers gemiddeld 14 dagen korter online open staan. De sollicitatieprocedure gaat sneller. Dit blijkt uit de analyse Jobdigger en Intelligence Group. Zij hebben miljoenen unieke online geplaatste vacatures sinds het eerste kwartaal van 2018 onderzocht.

Korter online

Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde tijd dat vacatures bij werkgevers online stonden, is gedaald van gemiddeld 60 naar 47 dagen.  Een vergelijkbaar effect is te zien bij uitzend- en werving & selectiebureaus. Vóór de coronacrisis stonden vacatures gemiddeld zo’n 34 dagen online. Nu is dat 29 dagen. Dit effect lijkt vooral veroorzaakt te worden door de invoering van online video-interviews. Deze gesprekken zijn eenvoudiger en sneller te plannen. Er is geen reistijd. Het resultaat is dat de totale sollicitatieprocedure sneller verloopt.

Beroepsgroepen

De snellere doorlooptijd van vacatures doet zich in bijna alle beroepsgroepen voor. De daling van de doorlooptijd is het sterkst bij de beroepsgroep ‘dienstverlenend personeel en verkopers’. Bijna de helft sneller! De werving van ‘bedieningspersoneel van machines en installaties, assembleurs’ (-44%) en ‘elementaire beroepen’ (-36%) gaat ook veel sneller dan voor de coronacrisis. Alleen bij werving van ambachtslieden is de doorlooptijd gestegen. Dit komt, omdat video-solliciteren bij de ‘ambachtslieden’ minder vanzelfsprekend is. Ook worden fysieke afspraken in coronatijd minder makkelijk gemaakt en dat kost tijd.

Wilt u meer weten hoe u de juiste kandidaat werft? Kijk dan naar de volgende tips of volg de Training Selectiegesprekken voeren.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: