Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Doe de test en meet uw lichamelijke belasting

Wist u dat 2 op de 5 werknemers in Nederland te maken heeft met lichamelijke belasting op het werk? Denk aan te zwaar tillen, te veel bukken, te veel in dezelfde houding zitten of steeds dezelfde beweging maken. Uit cijfers van TNO blijkt dat maar liefst 460.000 werknemers lijden aan een beroepsziekte aan hun rug, nek, schouder, arm, heup of knie. Dat zorgt voor veel persoonlijk leed, ziekteverzuim en soms zelfs arbeidsongeschiktheid. Hoe is dat in uw organisatie?

Werk TOP

Om beroepsziekten door lichamelijke belasting te voorkomen is er meer aandacht van HR hiervoor nodig.  De klachten van werknemers leiden jaarlijks tot zeven miljoen verzuimdagen en een kostenpost voor werkgevers van 1,5 miljard euro, nog los van de zorgkosten. Daarom lanceert staatssecretaris Bas van ‘t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de campagne Hoe TOP werk jij? Pak lichamelijke belasting aan! Deze campagne zet in op de zogenoemde TOP-strategie. TOP staat voor de technische, organisatorische en persoonsgebonden maatregelen ter preventie van lichamelijke belasting.

Test 

Als u wilt weten of uw lichaam verkeerd wordt belast tijdens het werk dan is er een online test ontwikkeld. Die kunt u promoten. U kunt hem natuurlijk ook zelf even doen. U weet dan in 5 minuten welke risico’s u mogelijk op het werk loopt. Ook ziet u wat u kunt doen om de risico’s te verminderen! Deze test is te vinden op www.hoetopwerkjij.nl.

 

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: