Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Leeftijdsdiscriminatie mag misschien

Werkgevers mogen in principe geen onderscheid in leeftijd maken als zij personeel zoeken. Dit is in de wet vastgelegd en bedoeld om leeftijdsdiscriminatie tegen te gaan. Sollicitanten moeten immers gelijk worden behandeld. Toch vindt de overheid dat daar wel eens van afgeweken mag worden. In de Verzamelwet van SZW staat een wetsvoorstel dat u wel onderscheid mag maken in leeftijd. De bedoeling is om positieve leeftijdsdiscriminatie mogelijk te maken. Dat is in het verleden ook al eens toegestaan om de jeugdwerkloosheid tegen te gaan.

In het voorstel voor de verzamelwet 2018 staat een aanpassing van de Wet SUWI. Dat is een wet waarin de regels van het UWV zijn vastgelegd. Het wetsvoorstel houdt in dat de minister van SZW met een algemene maatregel van bestuur kan regelen dat werkgevers het recht krijgen om vacatures voor bepaalde leeftijdsgroepen open te stellen. Het gaat om banen met en zonder tussenkomst van het UWV. Werkgevers moeten wel een goede reden hebben om bepaalde leeftijdsgroepen voor te trekken. De wet is nog niet aangenomen en het is ook nog niet duidelijk of werkgevers dit jaar er al gebruik van kunnen maken.

Wilt u weten wat er zoal voor werknemers is geregeld volg dan de cursus Arbeidsrecht.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: