Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Langer kraamverlof?

Een deel van de Tweede Kamer wil de behandeling van het wetsvoorstel voor de uitbreiding van het kraamverlof weer oppakken. Na de verkiezingen werd dit onderwerp controversieel verklaard. Dat betekent dat de Tweede Kamer het onderwerp niet behandelt tot er een nieuw Kabinet is. De PvdA heeft voorgesteld om het onderwerp toch te behandelen en dat gebeurt nu. De meerderheid van de kamer wil wachten op een nieuw Kabinet om langer kraamverlof te regelen.

Minister Asscher wil het kraamverlof uitbreiden van twee naar vijf dagen. Dat is goed nieuws voor vaders en partners. Zij kunnen langer bij de moeder en het kind blijven. Daar wordt iedereen beter van. Het verlof kost geld. De werkgever betaalt nu al de eerste twee dagen en als het kraamverlof wordt uitgebreid dan betaalt het UWV de 3de, 4de en 5de dag.

Naast de verlofplannen in Nederland is er ook een Europees plan voor het kraamverlof. De Europese Commissie wil maar liefst tien dagen betaald kraamverlof. De Tweede Kamer zit dit niet zitten.  Verschillende partijen hebben aangegeven dat de uitbreiding van het kraamverlof op nationaal niveau moet plaatsvinden en niet op Europees niveau. Het is nog niet bekend wat er met de Europese verlofplannen gaat gebeuren.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe verlofregelingen en andere wetgeving volg dan onze Cursus actualiteiten arbeidsrecht. We praten u in een dag bij.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: