Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Meer inzicht geven in pensioen werknemers

Pensioenfondsen en -verzekeraars moeten mensen volgend jaar meer inzicht geven in hun toekomstig pensioen. Zij moeten drie scenario’s laten zien hoe het pensioen zich kan ontwikkelen. Op dit moment zien mensen alleen hun te verwachten pensioen. In 2019 zien ze daarnaast hoeveel ze krijgen als er mee- of tegenvallers zijn. Dat kan komen door bijvoorbeeld indexatie of korting op het pensioen. Dit moet leiden tot een beter en realistischer beeld bij werknemers van het te verwachten pensioen en de risico’s die ermee samenhangen.

De werkgever

De werkgever speelt bij de communicatie over pensioenen een belangrijke rol. U bent voor werknemers het eerste aanspreekpunt, waarbij het actief stimuleren van het pensioenbewustzijn van medewerkers onder uw zorgplicht valt. Werknemers moeten voldoende op de hoogte zijn van de pensioenontwikkelingen. Wijs ze op de acties die ze moeten ondernemen voor een goed pensioen.

Inzicht pensioen

U kunt werknemers wijzen op www.mijnpensioenoverzicht.nl en op het uniforme pensioenoverzicht (UPO) dat werknemers jaarlijks van hun pensioenfonds of verzekeraar krijgen.  De drie scenariobedragen zijn vanaf medio 2019 te zien op www.mijnpensioenoverzicht.nl. U kunt ook een pensioenspreekuur (met een pensioenspecialist) houden om werknemers de gelegenheid te geven om over hun pensioen te praten.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: