Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Geef uw mening over enkele bepalingen WAB

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is onlangs naar de Tweede Kamer gestuurd. Deze wet moet er voor zorgen dat vaste contracten aantrekkelijker worden en dat flexwerken mogelijk blijft. In aanvulling op het wetsvoorstel heeft het Kabinet ook lagere regelgeving openbaar gemaakt. Hierin zijn enkele onderdelen van de WAB uitgewerkt en concreter gemaakt. Deze ‘lagere regelgeving’ staat nu ter internetconsultatie online. Dat betekent dat u kunt reageren op de voorstellen. Hierdoor kan, dankzij uw reactie, de toekomstige wet- en regelgeving verbeteren.  U kunt tot en met 10 december op deze regelgeving reageren.

Het gaat om de volgende wetgeving:

  • de voorwaarden waaronder werkgevers compensatie krijgen voor uit te betalen transitievergoedingen;
  • de regeling voor organisaties kleiner dan 25 werknemers dat de werkgever compensatie kan krijgen voor de transitievergoeding.
  • een regeling voor arbeidsovereenkomsten die korter dan een maand duren, zodat voor álle werknemers de transitievergoeding geldt;
  • verduidelijking welke arbeidsovereenkomsten wel en niet een oproepovereenkomst zijn;
  • een wijziging van het besluit Wet financiering sociale verzekeringen (WFSV): vaststelling van het vaste verschil tussen de hoge (voor flexwerk) en lage WW-premie (voor vast werk) op vijf procentpunten; vastlegging van vier situaties waarin de werkgever met terugwerkende kracht de hoge premie dient af te dragen; het overhevelen van enkele lasten van sectorfondsen naar andere fondsen;
  • een wijziging van het besluit WFSV: enkele bepalingen vervallen, afschaffing van het overgangsrecht bij de sectoraansluiting van uitzendbedrijven en nieuwe regels over de sectoraansluiting van payrollbedrijven.

Wilt u meer weten over de WAB? Volg dan ons actualiteitencollege. We praten u in een dag bij over de mogelijke gevolgen van de nieuwe wetgeving.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: