Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Instrumenten voor de RI&E

In de Arbowet staat dat RI&E verplicht is voor alle werkgevers. Uw organisatie kan de RI&E maken op basis van eigen onderzoek, maar u kunt hierbij ook gebruikmaken van instrumenten. Deze instrumenten zijn ontwikkeld door brancheorganisaties. De risico’s die hierin aan bod komen zijn afgestemd op de meest voorkomende risico’s in de betreffende sector. In 2016 komen er een hoop nieuwe branche-RI&E’s bij die uw organisatie helpen een goede RI&E op te stellen. Vergeet daarbij niet de OR te betrekken. De OR heeft instemmingsrecht (artikel 27 Wet op de ondernemingsraden).

RI&E maken met instrumenten

Het RI&E-instrument voor uw bedrijf is eenvoudig te vinden via de branches. Zoek uw branche en lees de betreffende informatie om meer te weten te komen over het RI&E-instrument. Toch kan het zijn dat er voor uw branche geen RI&E-instrument beschikbaar is. In dat geval kunt u kijken of er een instrument beschikbaar is in een branche waar de arbeidsomstandigheden te vergelijken zijn met uw organisatie. Als ook dat niet het geval is kunt u gebruik maken van het algemene MKB RI&E instrument. Dit instrument is niet specifiek gericht op uw type organisatie. Toch kunt u hier veel nuttige informatie vinden. Kijk bij de instrumenten goed of u ook alle risico’s binnen uw organisatie heeft meegenomen.

Instrumenten voor de RI&E

Op rie.nl zijn nu al nieuwe RI&E instrumenten gepubliceerd voor de volgende branches:

Week van de RI&E

Het Steunpunt RI&E organiseert van 13 tot en met 17 juni 2016 de Week van de RI&E. Door het hele land vinden er dan allerlei activiteiten plaats om de risico-inventarisatie en evaluatie onder de aandacht te brengen. Meer informatie hierover vindt u hier.

 

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: