Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

HR vaak niet op de hoogte van financiele regelingen


Veel HR-managers laten vaak geld liggen. Dit blijkt uit het onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP)  ‘Arbeidsmarkt in kaart: werkgevers 2017’. HR-managers zijn niet op de hoogte van de (financiële) voordelen en regelingen die gebruikt kunnen worden bij het in dienst nemen van iemand met een arbeidsbeperking. Maar liefst 29% van de werkgevers is niet bekend met loonkostensubsidie en 49% van de werkgevers kent de no-riskregeling bij ziekte niet. Heeft u mensen met een arbeidsbeperking in dienst of bent u dit van plan? Maak dan gebruik van deze financiële voordelen.

No-riskpolis

Een no-riskpolis is bedoeld voor medewerkers met een arbeidshandicap of ziekte en houdt in dat werkgevers voor deze werknemer een Ziektewet-uitkering van UWV kunnen krijgen als diegene ziek wordt. Dat haalt het risico voor een groot deel weg. Loonkostensubsidie kan worden aangevraagd voor een medewerker die minder dan het minimumloon kan verdienen. De subsidie vergoedt het verschil tussen loonwaarde en minimumloon. Het is bedoeld voor werknemers die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak.

Afschaffen subsidie

Er gaat wel wat veranderen. Het nieuwe kabinet is van plan om de loonkostensubsidie af te schaffen. Deze zal worden vervangen door loonkostendispensatie. Zo kunnen medewerkers met een beperking onder het minimumloon worden betaald op basis van hun verdiencapaciteit. De gemeente vult dit inkomen aan, afhankelijk van de gemeentelijke inkomensvoorziening waar de medewerker gebruik van maakt.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: