Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

HR managers denken minder zzp-ers te gebruiken

Uit het onderzoek van Raet blijkt dat maar liefst 31 procent van de HR-managers denkt dit jaar minder gebruik te maken van zzp-ers.¬†Meer dan de helft (59 procent) van de freelancers ervaart al dat werkgevers minder zzp-ers inzetten. Bijna de helft van de zzp-ers (48%) zegt zich bovendien minder betrokken te voelen bij hun opdrachtgevers door de huidige fiscale regelgeving. Ook de Kamer van Koophandel concludeerde onlangs in hun onderzoek dat zo’n 122.000 zzp-ers het afgelopen jaar de negatieve gevolgen voelden van de wet Deregulering Bevordering Arbeidsrelatie (Wet DBA).

De huidige wet- en regelgeving lijkt ervoor te zorgen dat HR-managers de voorkeur geven aan werknemers in loondienst boven zzp-ers. Het lijkt erop dat dit het gevolg is van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) en de wet DBA. Deze wetten zouden de positie van tijdelijke werknemers moeten verbeteren, maar werkgevers zijn juist terughoudender geworden om flexibele krachten aan te trekken. Er is dan ook veel kritiek op de WWZ en de Wet DBA. Deze laatste wet is tot tenminste 2018 opgeschort. De WWZ wordt misschien door een volgende regering aangepakt.

Als u het laatste nieuws wilt weten over de Wet DBA volg dan onze cursus arbeidsrecht hierover. Als u wilt weten hoe het ontslagrecht in elkaar zit volg dan de cursus HR en de Wet Werk en Zekerheid.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: