Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Hoe gaat u uw productiviteit verhogen?

Heeft u als HR-professional dit jaar ambitieuze plannen? Vaak komt er weinig van terecht, omdat er te veel op uw HR-bord ligt. Bovendien kunt u zich op de werkplek gemiddeld 11 minuten achter elkaar concentreren. Dat komt doordat mensen langslopen, een telefoon die steeds overgaat en doordat collega’s vragen stellen of een praatje willen maken. De open kantoorruimten zijn funest voor het doen van werk dat concentratie vergt. Een werknemer die onderbroken wordt, heeft bovendien steeds opnieuw tijd nodig om er weer helemaal in te komen. Dat heeft een slechte invloed op de productiviteit.

Productiviteit verhogen

Dit is in tegenspraak met het streven om steeds productiever te worden. We doen het liefste alles tegelijk. Tijdens een overleg nog gauw even de email checken bijvoorbeeld. U denkt dat dit u productiever maakt, maar dat is niet het geval. Hoe meer we tegelijkertijd doen, hoe vermoeider onze hersenen lijken te raken. We maken sneller fouten door meerdere taken tegelijk uit te voeren. Onze hersenen zijn simpelweg niet geschikt om continu de aandacht op meerdere dingen tegelijk te richten.

Vermoeide hersenen

U denkt misschien dat u dan langer moet doorwerken om uw doelen te kunnen halen. Veel werknemers werken steeds meer. Ook in het weekend. U denkt misschien dat u niet moe wordt als u veel zit. Dat is een misvatting. Ook de hersenen raken vermoeid en hebben rust nodig. De verwerkingscapaciteit van de hersenen zijn namelijk beperkt. U kunt over het algemeen niet langer dan 45 minuten optimaal denken. Neem daarom regelmatig een korte pauze.

Pauzes

Als u zich bewust bent van die beperkte aandachtscurve, kunt u uw gedrag hierop aansturen. Kies  een geschikte werkomgeving waar u rustig kunt werken en neem voldoende pauzes. Streef op kantoor naar rustige werkplekken. Kies bovendien de juiste prioriteiten. Wilt u hier meer over leren, volg dan de Training timemanagement van HRM Academy.  Dat zorgt ervoor dat u meer gedaan krijgt en u uw doelen voor 2017 gaat halen.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: