Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Het integreren van nieuwe medewerkers kan beter

Als u nieuwe medewerkers krijgt dan wilt u natuurlijk dat ze snel integreren in uw organisatie. In de praktijk pakt dat vaak anders uit. Dat het integreren van nieuwe medewerkers niet perfect verloopt, blijkt uit het onderzoek van Vlerick Business School en Talmundo. Ruim een derde van de werknemers heeft een integratieprogramma nog nooit gezien. Bovendien kwam uit het onderzoek naar voren dat, als er procedures binnen een organisatie aanwezig zijn dan sluiten ze niet altijd aan bij de ervaring van de werknemer. Ze zijn gebaseerd op aannames van HR. Opvallend was verder dat 40% van de werknemers niet het absolute minimum aan ondersteuning kreeg dat was vereist om aan de nieuwe baan te beginnen. Het duurde voor 43% meer dan een week voordat zij beschikten over de basisbenodigdheden en -hulpmiddelen voor de werkplek. Hier kan veel winst worden behaald. Nieuwe werknemers worden dan sneller productief. Als u het integreren van nieuwe medewerkers wilt verbeteren begin met het uitzoeken van de verschillen tussen de visie op integratie en inwerken van HR-professionals en nieuwe werknemers. Luister vervolgens goed naar de ervaringen van nieuwe werknemers en kijk wat u kunt verbeteren.

Als u meer wilt weten over het onderzoek. Hier is meer informatie te vinden.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: