Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Een werkstress-tool

Werkstress is een groot probleem. Het veroorzaakt ruim een derde van het werk gerelateerde ziekteverzuim. Het voorkomen van werkstress is deels de verantwoordelijkheid van de werknemer, maar voor een groot deel ook van de werkgever. Om werkgevers hierbij te helpen heeft de Inspectie SZW een zelfinspectietool gelanceerd.

Besparing voor werkgever
Ziekteverzuim kost werkgevers veel geld. Door maatregelen te nemen kunnen werkgevers een te hoge werkdruk voorkomen. De Inspectie SZW heeft inspecties uitgevoerd bij woningcorporaties en gerechtsdeurwaarders. Daaruit bleek dat de maatregelen die werkgevers hadden getroffen effectief waren.

Hoge werkdruk, hoog verzuim
Alhoewel een hoge werkdruk in bovenstaande sectoren eerder aan de orde is door veelvoorkomende agressie en geweld, betekent dat niet dat werkgevers in andere branches zijn gevrijwaard van verplichtingen wat betreft het voorkomen van te hoge werkdruk. Met de online tool kunt u controleren of u aan de wetgeving voldoet en welke nieuwe maatregelen u zou kunnen treffen. Bekijk de tool.

Ideeën opdoen om werkstress te verminderen? Volg de cursus HR en arbo.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: