Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Discussie over banenafspraak

In het kader van de Participatiewet is er afgesproken om meer banen voor arbeidsgehandicapten te creëren. Om arbeidsgehandicapten een kans op de arbeidsmarkt te geven, hebben de werkgevers met de overheid afgesproken om in de periode 2013 – 2015 minimaal 6.000 extra banen voor deze doelgroep te creëren. De tussenstand van de banenafspraak arbeidsgehandicapten levert de nodige discussie op.

Verschillende fracties in de Tweede Kamer hebben kritiek op de manier waarop staatssecretaris Kleinsma het aantal nieuwe banen heeft berekend. Het lijkt erop dat er voldoende banen voor arbeidsgehandicapten zijn bijgekomen, maar schijn bedriegt. De staatssecretaris heeft namelijk de arbeidsgehandicapten meegeteld die gedetacheerd zijn vanuit een sociale werkplaats en dat is  volgens D66 niet juist. Deze mensen hadden al een baan en die kun je nu niet meetellen. Als je de mensen van de sociale werkplaats niet meetelt dan kom je op 4000 extra banen.

Als  het afgesproken aantal niet wordt gehaald dan treedt in 2017 de quotumheffing in werking, om zo voldoende banen af te dwingen. U kunt dan een boete krijgen als u het aantal banen voor arbeidsgehandicapten niet haalt. De Tweede Kamer wil daarom graag zo snel mogelijk met de staatssecretaris in debat.

Meer weten over de Participatiewet en de banenafspraak? Volg de training.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: