Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Bedrijven nog niet klaar voor de AVG

Zoals u weet wordt op 25 mei de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Hier is al veel over geschreven. Toch voldoet op dit moment slechts een kwart van de Nederlandse bedrijven met meer dan 500 werknemers aan de nieuwe privacywet. Dit blijkt uit een peiling van HR-riskconsultant Robidus. Ook uit de cijfers van het HR trendonderzoek van Berenschot en Performa blijkt dit.  In de AVG staat dat bepaalde organisaties een functionaris voor de gegevensbescherming (DPO of Data Protection Officer) moeten aanstellen die binnen de organisatie toeziet op de naleving van de privacyregels. Uit de rondgang van Robidus blijkt dat slecht 38% van de bedrijven dit al heeft gedaan.

Een stappenplan

Vaak zijn de grote bedrijven sneller met de implementatie van nieuwe wetgeving dan kleine bedrijven. De percentages zouden daarom nog wel eens lager kunnen zijn. Op de vraag hoe AVG-proof de bedrijven op het moment zijn, geven ze zichzelf een 5,7. Ook dat is een signaal dat er nog veel te doen is. Om u te helpen bij de voorbereiding op de AVG, heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een interactieve tool ‘de AVG-regelhulp’ en een stappenplan ontwikkeld. Als u de vragen uit de regelhulp beantwoordt, krijgt u een praktisch advies op maat over waar u nog aan moet werken om goed voorbereid te zijn op de AVG.

Persoonsgegevens niet veilig

Vijfenzeventig procent van de bedrijven hebben de gegevens van hun eigen werknemers en van hun relaties nog niet veilig gesteld. Het gaat hier om heel veel persoonlijke gegevens. Deze organisaties riskeren een hoge boete van de Autoriteit persoonsgegevens. Naast de boete is het niet zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens niet goed voor imago en het vertrouwen dat mensen in het bedrijf hebben. Het is dus verstandig om snel informatie te vergaren en aan de slag te gaan met de implementatie van de AVG.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: