Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Inspectie SZW aan de slag met discriminatie

De Inspectie SZW gaat meer werk maken van de bestrijding van discriminatie en seksuele intimidatie. Staatsecretaris van SZW Tamara van Ark gaf dit aan tijdens Kamervragen over het Jaarplan 2018 van de Inspectie. De Inspectie heeft hiervoor een speciaal team voor discriminatie. Dit team selecteert organisaties voor inspectie. Dit wordt gedaan op basis van de meldingen die binnen zijn gekomen bij Inspectie SZW en de berichtgeving in de media. Ook gaat het ministerie van SZW extra aandacht vragen voor seksuele intimidatie. Er komt meer voorlichting en het Ministerie organiseert bijeenkomsten over dit onderwerp.

Stijging arbeidsongevallen

Niet alleen discriminatie staat in de belangstelling van de Inspectie, maar ook de stijging van het aantal arbeidsongevallen. Het aantal ongevallen is in 2017 met 7% gestegen. De verwachting is dat dit jaar met 8% gaat toenemen. De Inspectie SZW brengt in het tweede kwartaal een update uit van ongevallencijfers en trends.

Meer weten hoe u aan de slag kan met de arbeidsomstandigheden in uw organisatie? Volg de cursus HR en arbo.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: