Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Bent u wel een aantrekkelijke werkgever?

Door de groei van de economie hebben werknemers weer veel mogelijkheden om een nieuwe baan te vinden. Werknemers hebben de werkgever voor het kiezen. Welke factoren wegen voor werknemers mee bij het kiezen van een nieuwe baan? Dit is voor HR interessant om te weten. Salarisverwerker Raet heeft dit samen met onderzoeksbureau TNS Nipo tijdens de jaarlijkse HR Benchmark onderzocht. Dit is voor de 9e keer op rij. Salaris (55%), reisafstand (40%) en uitdaging in het werk (36%) zijn de drie belangrijkste factoren voor medewerkers om te kiezen voor een nieuwe baan.

Anders dan HR denkt

Opvallend is dat HR-professionals nog niet lijken te weten hoe zij zich aantrekkelijker kunnen profileren voor nieuwe werknemers. Zo geeft 31% van de HR-professionals aan zich als organisatie te onderscheiden door verantwoordelijkheid aan medewerkers te bieden, terwijl slechts 12% van de medewerkers dit een belangrijk aspect vindt in de keuze voor een nieuwe werkgever.

Behoud van werknemers

Ook het behoud van goede werknemers wordt steeds belangrijker. HR zou meer kunnen kijken naar het vertrek van werknemers. Uit de benchmark van Raet blijkt dat slechts 12% van de HR-professionals vindt dat de organisatie meer aandacht zou kunnen besteden aan het vertrek van medewerkers. De vraag is of werkgevers dit onderschatten of dat het onderwerp geen prioriteit heeft. Van belang hierbij is dat 17% van de medewerkers bereid is om morgen te starten in een vergelijkbare functie bij een andere werkgever. Werknemers wisselen makkelijker van baan. HR zou dus veel meer de wensen van werknemers in kaart moeten brengen om een aantrekkelijke werkgever te blijven.

 

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: