Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Werken bij hoge temperaturen

Neem maatregelen bij warm weer

In de zomer kan het soms erg warm zijn. Dat maakt het werk soms extra zwaar. Werken bij hoge temperaturen kan gezondheidsklachten opleveren. Bij warmte wordt uw concentratievermogen minder en neemt de kans op ongelukken toe. Vooral risicogroepen moeten goed opletten. Dat zijn bijvoorbeeld zwangere vrouwen, mensen met een hoge bloeddruk of een hartaandoening.

De temperatuur op uw werk mag volgens het Arbobesluit niet nadelig mag zijn voor uw gezondheid. Vervelend is dat er in het Arbobesluit niet vermeld staat bij welke temperatuur er meer kans is op gezondheidsklachten. De werkgever en werknemer moeten daarom hierover afspraken te maken. Dit kan natuurlijk ook de ondernemingsraad (OR) of personeelsvertegenwoordiging (PVT) doen. Als u maatregelen wilt nemen dan kunt u de arbodienst om advies vragen. U kunt maatregelen nemen zoals langere pauzes, een tropenrooster instellen, zorgen voor voldoende drinken en zonneschermen. Zet bijvoorbeeld warme apparaten uit als dat mogelijk is. Ook enkele lampen uitzetten kan effect hebben op de temperatuur.

U kunt ook werknemers informeren om goed op zichzelf te passen. Adviseer ze luchtige kleding te dragen en regelmatig te drinken. Als ze werken in de zon dan zijn een hoofddeksel en extra pauzes verstandig. Als ze vragen hebben over mogelijke risico’s dan kunt u ze verwijzen naar de bedrijfsarts.

Wilt u aan de slag met de arbeidsomstandigheden, maar weet u niet hoe u dat moet aanpakken? Volg dan de cursus HR en arbo. In één dag doet u basiskennis op en weet u hoe u aan de slag kunt gaan.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: