Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Ook voor HR is er de Week van de RI&E

Ook dit jaar is er een week van de RI&E. Dit jaar wordt deze actieweek van 21 tot 25 juni 2021 gehouden.  Tijdens deze week staat het belang van de risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E) voor gezond en veilig werk centraal. Veel werkgevers denken dat arbo een kostenpost is, terwijl het ook veel op kan leveren.

Winst

Als werkgever wilt u ongetwijfeld graag dat uw werknemers op een prettige manier kunnen werken. Daar kan de risico-inventarisatie een bijdrage aan leveren. Maar ook met het oog op duurzame inzetbaarheid en bedrijfscontinuïteit is het belangrijk om uitval van werknemers als gevolg van het werk te voorkomen. Met de RI&E houdt u de vinger aan de pols wat betreft de gezondheidsrisico’s in uw organisatie. Een actuele RI&E is bovendien een verplichting vanuit de Arbowet. De risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) helpt om op een gestructureerde manier alle gezondheids- en veiligheidsrisico’s in uw bedrijf in kaart te brengen. Onderzoek laat zien dat dit een positief effect heeft op medewerkerstevredenheid, productiviteit en verloop.

RI&E meestal niet in orde

Slechts zo’n 45% van de werkgevers heeft een actuele RI&E. De rest heeft een verouderde RI&E of helemaal geen risico-inventarisatie. De Week van de RI&E stimuleert werkgevers om met de RI&E aan de slag te gaan. Doe er als HR uw voordeel mee. Zet het onderwerp op de agenda met de directie. Als uw organisatie mee wil doen aan de Week van de RI&E dan kunt u meer informatie vinden op een speciale website van het Steunpunt RIE.

Aan de slag                                                                                                       

Het opstellen van zo’n RI&E en het maken van een plan van aanpak, kunt u als HR-professional gemakkelijk zelf doen. Er is praktische informatie van Steunpunt RI&E waarin u alle informatie vindt die u hierbij kan helpen. Door deze informatie als leidraad te gebruiken, zorgt u dat u uw zaak op orde heeft. Niet alleen omdat het wettelijk verplicht is, maar vooral omdat u niet wil dat de werknemers iets overkomt.

Als u meer wilt weten over arbo en de RI&E kunt u de cursus HR en arbo volgen. Deze cursus wordt 4 keer per jaar gegeven.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: