Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

De pingpongtafel en het bedrijfsuitje verdwijnen uit de vacaturetekst

Een vacaturetekst schrijven is een hele kunst op zich. Een jaar geleden was er bij veel organisaties nog een tekort aan personeel. In vacatureteksten werden de pingpongtafel, bedrijfsuitjes en bedrijfslunch genoemd om sollicitanten te trekken. Ze stonden symbool voor een gezellige bedrijfscultuur. Alles werd uit de kast getrokken om sollicitanten over de streep te trekken om van baan te veranderen. Nu werken de meeste werknemers thuis en wordt het lastig om daar nieuwe mensen mee te paaien. Daar worstelen organisaties mee. Hoe trekken ze in de nieuwe situatie sollicitanten?

Borrel
In de vacatureteksten is een verandering te zien. Uit onderzoek van Indeed blijkt dat de focus op het gezellige kantoorleven is afgenomen. Woorden als pingpongtafel, bedrijfsuitje en de bedrijfslunch komen veel minder voor in vacatureteksten. Opvallend is dat de borrels wel 36% meer genoemd worden dan vorig jaar. De borrel staat voor gezelligheid, maar op dit moment is hooguit een online borrel mogelijk. Organisaties hopen dat ze de bedrijfsborrel over een tijd weer kunnen organiseren.
Arbeidsvoorwaarden

In vacatures zijn andere randvoorwaarden belangrijk om sollicitanten te trekken. Dat zijn de mogelijkheid tot een sabbatical, het thuiswerken en flexibele werktijden. De thuiswerkvergoeding komt nog niet zo veel voor. Nieuwe secundaire arbeidvoorwaarden zijn geen kwestie van slechts de vacature tekst aanpassen. Het kost tijd om dat goed te implementeren. Je ziet de secundaire arbeidsvoorwaarden die duiden op een gezellige werksfeer verdwijnen, maar er komt bij veel organisaties niet echt iets voor in de plaats. Als u met uw vacature tekst wilt aansluiten op de wensen van de sollicitant dan kunt u eens vragen aan de OR of enkele werknemers waarom ze het prettig vinden om bij u te werken.

Wilt u als HR professional graag tips of advies over het schrijven van de juiste vacaturetekst? Of wilt u de kennis van uw HR-medewerkers weer bijwerken, neem dan contact met ons op of bekijk de mogelijkheden voor onze HR trainingen op maat!

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: