Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Subsidie voor gezond en langer werken

Het Ministerie van Sociale Zaken en werkgelegenheid wil dat werknemers gezond en langer blijven werken. Werkstress is op dit moment de belangrijkste beroepsziekte. Er zijn 2,7 miljoen werknemers die last hebben van een hoge werkdruk. Ongeveer een miljoen hiervan loopt het risico om een burg-out op te lopen. Jongeren lopen de grootste risico’s om met een burn-out uit te vallen.

Om gezond en langer te kunnen werken, wil het Ministerie een subsidieregeling starten. Er is 13 miljoen euro uit het Europees Sociaal Fonds beschikbaar. Organisaties die werknemers langer en gezonder proberen te laten werken komen in aanmerking voor deze subsidie. Zij kunnen maximaal 10.000 euro krijgen als ze gezond en langer werken stimuleren. Meer informatie over subsidies vindt u op de website van het ministerie.

Tijdens de Week van de Werkstress (van 14 tot en met 19 november 2016) stond gezond werken centraal. Er waren verschillende activiteiten en er gaan ruim 125 organisaties aan de slag om onder meer werkstress te voorkomen. Werkstress is een optelsom van factoren. Er is niet één manier om werkstress te voorkomen. Een belangrijke rol speelt in ieder geval de leidinggevende volgens onderzoek van TNO en CBS. Als er sprake is van een hoge werkdruk én weinig steun van de leidinggevende dan kampt 45% met burn-outklachten. Als de leidinggevende de werknemers steunt dan kampt ‘slechts’ 18% met burn-ouklachten.

Wilt u meer weten over de Week van de werkstress klik dan hier. Als u wilt leren hoe u werkdruk wilt aanpakken volg dan de cursus HR en arbo.

 

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: