Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Sneltests voor bedrijven

Als uw werknemers veel contacten met klanten, collega’s of bezoekers hebben dan lopen zij een groter risico op corona dan als werknemers de hele dag thuis werken. Goed meten helpt om inzicht te krijgen of iemand besmet is. U kunt natuurlijk iemand laten testen, maar dat kost soms veel tijd voor dat de uitslag bekend is. U kunt vanaf 21 december 2020 sneltests bestellen bij de overheid. Deze mogelijkheid hadden zorginstellingen al.  De NOS meldt op basis van een Kamerbrief dat over een paar weken niet alleen zorginstellingen, maar alle bedrijven voor sneltests bij het Landelijk Consortium Hulpmiddelen terechtkunnen.

Voorwaarden

Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen stelt antigeentests (de sneltest) beschikbaar. Met de antigeentest hebben werknemers binnen een kwartier een uitslag, maar hij is wel wat minder betrouwbaar dan een reguliere test. U krijgt te maken met een aantal voorwaarden. Zo moet er bij de testlocaties altijd een (bedrijfs)arts aanwezig zijn die toezicht houdt en onafhankelijk van het bedrijf moet kunnen handelen. Ook moeten de artsen een positief resultaat bij de GGD melden. De GGD richt een meldportaal in om dat mogelijk te maken. Ook moet u rekening houden met de privacyregels. Hoeveel tests er per werkgever beschikbaar zijn en wat ze kosten, is nog niet duidelijk.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: