Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Rookruimtes moeten verdwijnen in bedrijven

Door de Tabakswet is de werkgever verplicht om maatregelen te treffen zodat werknemers hun werk kunnen doen zonder hinder of overlast van roken. Veel organisaties hebben daarom aparte rookruimtes. Zij moeten zich erop voorbereiden dat deze ruimtes dicht moeten. Dit moet uiterlijk in 2022 gebeurd zijn. De ministerraad heeft onlangs een voorstel van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hiervoor goedgekeurd. Dit is een gevolg van een uitspraak dit jaar van de Hoge Raad. Deze uitspraak heeft betrekking op de situatie in de horeca, maar het voorstel van staatssecretaris Blokhuis trekt dit door naar alle inpandige rookruimtes en dus ook die van bedrijven. Het tijdstip van sluiten is op kortere termijn dan eerder beoogd.

Beleid

De maatregel om te stoppen met de rookruimtes kan voor HR het signaal zijn om nog eens goed te kijken naar het rookbeleid in de organisatie. Organisaties kunnen nu al rokers weren uit het gebouw. Er zijn organisaties waar op het hele terrein niet meer gerookt mag worden. De rokers moeten dan op straat een sigaret roken. Een bedrijf kan er ook voor kiezen om de (optionele) hulpmiddelen om te stoppen met roken te vergoeden van de medewerkers. Er zijn bedrijven die rokers helpen om te stoppen met roken. Cursussen worden vergoed. Meer informatie over rookvrije bedrijven en uw rol als werkgever vindt u hier.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: