Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Personeelstekorten dreigen

HR-professionals hebben de effecten van de aantrekkende arbeidsmarkt zwaar onderschat. Dit jaar beperken personeelstekorten zich niet langer tot de vacatures in ICT, de Bouw en Techniek. Over vrijwel de gehele linie zijn er personeelstekorten ontstaan. Zo heeft bijvoorbeeld binnen de sector Industrie 39% moeite om salesvacatures in te vervullen. Kleine bedrijven hebben het extra moeilijk. Ondanks dat er meer kansen zijn op een baan in het midden- en kleinbedrijf, lijken werkzoekenden meer te voelen voor een baan in een grote organisatie. Bedrijven als Philips, Shell en Rabobank staan al jaren hoog op de lijst van populairste werkgevers.

Moeite met werving en selectie

Uit het HR Trendrapport, een jaarlijkse publicatie van Performa Uitgeverij, salarisdienstverlener ADP Nederland en adviesbureau Berenschot blijkt dat ruim de helft (56%) van de werkgevers knelpunten ervaart bij de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Voor komend jaar verwacht zelfs 63% van de werkgevers problemen op dit vlak. Dat is een flink stuk hoger dan vorig jaar werd verwacht (37%).  De  behoefte aan arbeidskrachten neemt dus flink toe. Toch zijn we nog niet op het niveau van voor de economische crisis.

Grote problemen

De grootste problemen worden momenteel ondervonden in de sectoren ICT (76%), de Groot- en detailhandel (63%) en de Zorg (63%). Volgend jaar verschuiven deze personeelstekorten naar verwachting meer naar het Onderwijs (78%), de adviesbranche, onderzoek en overige specialistische zakelijke dienstverlening (73%) en de groot- en detailhandel (71%). Opvallend is dat voor de sector ICT de piek bereikt lijkt te zijn: dit is de enige sector waar de vraag volgend jaar iets afneemt ten opzichte van dit jaar.

Het rapport downloaden?

Alles lezen over de krapte op de arbeidsmarkt en trends op het gebied van werving & selectie, recruitment en HR? Het volledige HR Trendrapport kunt u downloaden op www.performa-hr.nl

Als u wilt kijken welke vacatures er op dit moment zijn kijk dan eens bij HR vacatures en bij vacatures in Noord-Holland.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: