Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Maak gebruik van de sollicitatiecode

Er gaat soms wel eens iets mis tijdens de sollicitatieprocedure. De sollicitanten horen niets meer van de organisatie waar ze hebben gesolliciteerd of de procedure is niet helder. Dit levert dan veel vragen op. Dat kunt u voorkomen. De Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) heeft in overleg met de Stichting van de Arbeid een sollicitatiecode opgesteld. Deze code sluit aan bij bestaande Europese wet- en regelgeving.

Het doel van de code is om een norm te bieden voor een transparante en eerlijke werving en selectieprocedure. De code is chronologisch opgebouwd vanaf het ontstaan van de vacature tot de aanstelling. Het is mogelijk om de code aan te passen aan de eigen organisatie.

De code is gebaseerd op uitgangspunten zoals:

  1. Gelijke kansen bij gelijke geschiktheid.
  2. De sollicitant wordt geïnformeerd over de procedure en de inhoud van de functie.
  3. De organisatie gebruikt alleen die informatie die relevant is voor de beoordeling van de geschiktheid voor de functie.
  4. De sollicitant verschaft aan de organisatie de informatie die deze nodig heeft om een juist beeld te krijgen van de geschiktheid voor de vacante functie en van zijn vakbekwaamheid (opleiding, kennis en ervaring).
  5. Alle van de sollicitant verkregen informatie wordt vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld en in alle gevallen wordt de privacy van de sollicitant gerespecteerd.

Meer informatie vindt u hier. Naast de Nederlandse uitgave is er ook een Engelstalige versie van de meest actuele sollicitatiecode beschikbaar. Waardoor het voor organisaties met buitenlands personeel mogelijk is om naar de Engelstalig Sollicitatiecode | Recruitment Code te verwijzen.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: