Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Loonkosten flink omhoog

Onlangs kwam in het nieuws dat salarisverwerker ADP voorspelde dat werknemers er in januari nog niet veel op vooruitgaan in salaris. Als werkgevers krijgt u misschien wel een ander beeld. U moet dit jaar meer werkgeverslasten betalen in vergelijking met afgelopen jaar. In 2018 gaan de werkgeversbijdragen voor de Zorgverzekeringswet (Zvw), de algemene werkloosheidspremie (Awf) én het Arbeidsgeschiktheidsfonds (Aof) omhoog. Daarnaast komen dan nog de salarisstijgingen van de werknemers.

21 euro per maand

De bijdrage voor de Zvw stijgt van 6,65% naar 6,90%, de Awf stijgt van 2,64% naar 2,85% en de Aof-premie stijgt van 6,66% naar 6,77%. Het gevolg is dat een werknemer met een modaal salaris 21 euro meer kost per maand. De werkgeverslasten verschillen sterk per sector en inkomen van de werknemer. Zo bleek uit berekeningen van salarisverwerker ADP. Meer over loonheffingen vindt u in de handboek loonheffingen van de Belastingdienst.

Loonkosten omhoog

We staan nog maar aan het begin van het jaar. Het arbeidsaanbod kan de snel stijgende werkgelegenheid niet bijbenen in 2018. Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) constateert dat de werkgelegenheid groeit en de werkloosheid daalt. Dit hangt van de sector af. Vooral ICT en zorgsectoren kampen met tekorten. Het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) voorspelde al dat door de krappe arbeidsmarkt organisaties hun personeel meer moeten betalen om ze te kunnen behouden of aantrekken. De loonkosten gaan waarschijnlijk flink omhoog.

Als u meer over salaris, heffingen en dergelijke wilt weten, volg dan onze cursussen: Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) en Basiskennis Loonadministratie (BKL®)

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: