Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

HR aandachtsgebieden

De afdeling HR houdt zich met veel verschillende beleidsthema’s bezig. Uit het HR trendonderzoek van Performa blijkt dat HR-afdelingen zich vooral bezighouden met:

  1. Arbeidsrechtelijke aangelegenheden
  2. Primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
  3. arbeidsverzuim en re-integratie
  4. het verzorgen van de personeelsadministratie
  5. werving en selectie

De HR aandachtsgebieden ‘uitzending en detachering’, ‘talentmanagement’, ‘verzorgen van coachingstrajecten’ en de ‘ondersteuning van de medezeggenschap’ scoren het slechtst. Talentmanagement scoort slecht, terwijl in de vakbladen dit een belangrijk HR thema wordt genoemd. In de praktijk zijn veel HR-afdelingen er niet zo mee bezig.

Opvallend is dat er per organisatiegrootte verschillen zijn. Arbeidsrechtelijke aangelegenheden zijn het belangrijkste HR thema bij grote organisaties (meer dan 500 werknemers). Bij kleinere organisaties (50 tot 500 werknemers) is dat arbeidsverzuim en re-integratie.  Bij kleine organisaties (minder dan 50 werknemers) staat dit onderwerp een stuk lager. Zij zijn juist vooral bezig met personeelsadministratie. Bij de grote organisaties staat personeelsadministratie niet in de top vijf.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: