Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Griepgolf zorgt voor hoge verzuimkosten

We hebben bijna het hele jaar al last van de griepgolf. Het influenzavirus is zeer besmettelijk. Er zijn zelfs zo veel mensen ziek dat onlangs 3 ziekenhuizen een opnamestop hebben afgekondigd. De griep veroorzaakte een toename van patiënten en een personeelstekort. De griepgolf zorgt voor hoge verzuimkosten en een verlies aan productiviteit.

Deze griepgolf duurt langer dan normaal. Meestal is de griepepidemie na gemiddeld 9 weken voorbij, maar dat is na 10 weken nog niet het geval. De kosten zijn voor werkgevers hoog. Niet alleen door de verplichte loondoorbetaling bij ziekte en kosten voor de arbodienst of bedrijfsarts. Daarnaast is er verlies aan productiviteit en de kosten van het eventueel inzetten van andere arbeidskrachten.

Griep is de belangrijkste oorzaak van verzuim. Uit cijfers van TNO blijkt dat maar liefst 44% van alle verzuimgevallen komt door griepklachten. De Nederlandse werknemers verzuimen gemiddeld 1 keer per jaar. De gemiddelde verzuimduur van werknemers is 7 werkdagen. Als werknemers door de griep verzuimen dan blijven ze minder lang thuis. Zij blijven gemiddeld 4,7 werkdagen thuis met griep. De reden voor werknemers om snel weer aan het werk te gaan, is de angst voor baanverlies en de verantwoordelijkheid voor het werk en de collega’s.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: