Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Financiele problemen werknemers ook zorg voor werkgever

62% van de werkgevers heeft te maken met personeel met financiële problemen. Een werkgever is al snel 13 duizend euro per jaar kwijt aan een werknemer met financiële problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient. Dit blijkt uit het rapport ‘Personeel met schulden’ (2017) van het Nibud. Werkgevers krijgen pas laat zicht op de geldproblemen van hun personeel.

Risico’s werkgever

Best kans dat er ook onder uw werknemers mensen zijn met schulden. En ook al lijkt te gaan om een privé-situatie van een medewerker, vroeg of laat krijgt u er als werkgever mee te maken. 57 % van de werkgevers ziet personeel met schulden als een groot risico voor de organisatie. De kosten zitten met name in het verwerken van het loonbeslag, (ziekte)verzuim en productiviteitsverlies. Daarnaast kan het bedrijf nog risico lopen vanwege diefstal, fraude en het feit dat personeel met geldproblemen vatbaarder is voor omkoping en chantage.

Nadelige gevolgen

Voor u als werkgever wordt een schuldensituatie pas zichtbaar als er beslag gelegd wordt. Maar ook als het niet zover komt, heeft u te maken met de nadelige gevolgen van (grote) schulden. Als mensen zich zorgen maken over hun financiële situatie kunnen ze zich minder goed concentreren, maken ze sneller fouten en zijn ze vaker ziek. Het NIBUD heeft berekend dat een medewerker met financiële zorgen minimaal 20% minder productief is en 7 verzuimdagen extra noteert.

Goed werkgeverschap

Als werkgever kunt u deze problemen niet voorkomen, maar u kunt wel helpen oplossen. In het kader van ‘goed werkgeverschap’ kunt u, door alert te zijn op signalen die duiden op schulden, in gesprek te gaan met uw medewerker. En door deskundige hulp en ondersteuning voor hem of haar in te schakelen.  HRM Academy overweegt trainingen te ontwikkelen om HR-professionals hierin te trainen. Als dit iets voor u als werkgever is, dan vernemen wij dit graag (info@hrmacademy.nl)!

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: