Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Geen langere proeftijd

Het kabinet wil met het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) het verschil tussen flexwerk en vast werk verkleinen. Vooral veel jonge werknemers gaan iedere keer van tijdelijk naar tijdelijk contract. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Wouter Koolmees,  heeft voorstellen gedaan om het voor bedrijven aantrekkelijker te maken om mensen in vaste dienst te nemen. Eén van die plannen is het verlengen van de proeftijd van twee naar vijf maanden. Minister Koolmees hoopt dat bedrijven daardoor minder huiverig worden iemand aan te nemen. De vakbeweging en de meerderheid van de Tweede Kamer is hierop tegen. Zij vinden een proeftijd van twee maanden lang genoeg. Er is vrees dat werkgevers misbruik zullen maken van een langere proeftijd en dan is het beter om de periode hetzelfde te houden.

Met het sneuvelen van de langere proeftijd is de WAB niet van de baan, want andere onderdelen uit de wet kunnen waarschijnlijk wél rekenen op een Kamermeerderheid. De bedoeling is dat het ontslagrecht verder wordt versoepeld. Het aantal van drie tijdelijke contracten komt waarschijnlijk weer terug. Voor bedrijven wordt het minder aantrekkelijker om zogeheten payrollers in te zetten en bedrijven die veel tijdelijke werknemers in dienst hebben, gaan meer WW-premie betalen.

Meer weten over de WAB en het ontslagrecht? Volg de training. We praten u in een dag bij over het nieuwe ontslagrecht.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: