Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Streep door coronasteunpakketten

Vanaf oktober van dit jaar stopt de coronasteun van de overheid. Nu de vaccinatiestrategie werkt en de coronabesmettingen hard naar beneden gaan, heeft het kabinet besloten om de coronasteunpakketten in oktober te stoppen. In aanloop naar oktober voert het kabinet al een eerste versobering door van de loonkostensubsidie. De vraag is wat de gevolgen van de versobering zullen zijn. Er werden veel faillissementen verwacht, maar dat is tot nu toe uitgebleven.

Bedrijven die nog last hebben van de coronacrisis konden maximaal 85 procent van het omzetverlies opgeven en dat is nu teruggebracht naar 80%. Behalve de NOW is er ook nog een tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL), zoals de huur en de energiekosten. Ook door deze steunmaatregel gaat een streep. Het kabinet houdt nog een slag om de arm. Als de besmettingen weer zodanig oplopen dat er toch weer steunmaatregelen nodig zijn, zal het kabinet bekijken in welke vorm steun kan worden verleend.

Vanaf het vierde kwartaal dus geen coronasteunpakketten meer. Als bedrijven dusdanig in de problemen komen als gevolg van de coronacrisis, zal het kabinet andere vormen van steun overwegen, zoals het bijstaan in geval van probleemschulden.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: