Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Checklist uitzendbureaus

De Inspectie SZW heeft afgelopen jaar in totaal maar liefst € 1,3 miljoen aan boetes uitgedeeld aan malafide uitzendbureaus. Zij maken zich schuldig aan onderbetaling, illegale tewerkstellingen en arbeidsuitbuiting. Als HR-professional wilt u natuurlijk zaken doen met betrouwbare organisaties. Bovendien is een eerlijk en gezonde werksituatie voor uw werknemers ook de verantwoordelijkheid van HR. Controleer of het uitzendbureau waar uw organisatie zaken mee doet aan de eisen van de Inspectie voldoet.

Checklist

De Inspectie SZW heeft een online Checklist uitzendbureaus gepubliceerd waarmee u eenvoudig het uitzendbureau op een aantal punten kunt controleren. Het gaat hierbij om de juiste registratie van het uitzendbureau bij de Kamer van Koophandel, het gebruik van een g-rekening, betalen van eerlijk loon en het controleren van de identiteit van de uitzendkracht.  Gebruik dan de Checklist uitzendbureaus van de Inspectie om na te gaan of u te maken heeft met een bonafide bureau.

Aansprakelijk

Niet alleen de bureaus zelf, maar ook de inleners van dergelijke uitzendbureaus zijn aansprakelijk, zo oordeelt de Inspectie.  U kunt dan een boete krijgen van maximaal 8000 euro! Heeft u klachten van uw werknemers ontvangen over bijvoorbeeld te lange werktijden en onderbetaling van uitzendkrachten? Ga dan zo snel mogelijk met het uitzendbureau in gesprek. Biedt dit geen soelaas, stap dan naar de Inspectie en doe melding van uw vermoeden van dergelijke misstanden. Stop vervolgens de samenwerking met het uitzendbureau.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: