Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Geef de sollicitant feedback

Als HR-professional bent u regelmatig betrokken bij sollicitatieprocedures. U nodigt een aantal kandidaten uit en die doen veel moeite om zich te presenteren. Een sollicitant wil graag feedback van u. Hij wil weten hoe zijn inzet wordt ervaren en wil tips kunnen toepassen. Daar krijgt de sollicitant geen gelegenheid voor want maar liefst 83% van de sollicitanten ontvangt geen feedback.

Dit percentage is afkomstig van het Britse carrièreplatform DEBUT. De Britse uitkomst zal waarschijnlijk niet erg afwijken van de Nederlandse situatie. In het Verenigd Koninkrijk zetten belangenorganisaties en zelfs werkgevers zich momenteel in om te lobbyen bij de Britse regering voor officiële richtlijnen om werkgevers verplicht feedback te laten geven na een sollicitatiegesprek.

Hoewel de campagne zich in eerste instantie richtte op jongeren, is in korte tijd duidelijk geworden dat ook oudere sollicitanten behoefte hebben aan feedback. Het maakt niet uit of het om een in- of een externe sollicitatie gaat. Er is ook geen verschil tussen mannen en vrouwen. Sommige kandidaten zijn assertief en nemen contact op om feedback te vragen. Dat is niet iedere volwassene gegeven.

We weten nog niet of het tot wetgeving komt. In Nederland zal dat in ieder geval niet zo snel gebeuren. Toch kunt u als HR-professional stil staan bij het geven van feedback aan de sollicitant. Als u alles rondom de selectiegesprekken nog eens op een rij wilt zetten dan biedt HRM Academy u de training selectiegesprekken. U gaat dan een dag aan de slag om uw gesprekken te verbeteren.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: