Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Actualiteitencollege Wet bescherming klokkenluiders

De Wet Huis voor klokkenluiders is aangepast, en heet nu de Wet bescherming klokkenluiders. Alle organisaties in Nederland met 50 werknemers of meer moeten volgens deze wet met ingang van 17 december 2023 een intern meldkanaal hebben voor werkgerelateerde misstanden waarbij het maatschappelijk belang in het geding is en meldingen over inbreuken op het EU-recht. Bedrijven met 250 werknemers of meer moeten al sinds de invoering van de nieuwe wet op 18 februari 2023 aan alle nieuwe eisen voldoen. HR moet aan de slag.

Als een medewerker vermoedt dat er sprake is van een misstand van maatschappelijk belang door de organisatie of een medewerker van de organisatie kan hij een melding van een misstand doen. Een persoonlijk conflict op de werkvloer is geen misstand van maatschappelijk belang. Fraude en een privacyschending zijn dat bijvoorbeeld wel.

Organisaties waar ten minste 50 personen werkzaam zijn, moesten al een procedure hebben voor het omgaan met het melden van een vermoeden van een misstand binnen hun organisatie. Nu gelden er strengere eisen aan die interne meldprocedure. Dat betekent dat deze meldregeling moet worden aangepast. U kunt aan de slag en vergeet de OR niet. Die heeft instemmingsrecht.

Een actualiteitencollege voor HR

HRM Academy houdt hierover een Actualiteitencollege. Dit doen we op 5 september 2023 in Amersfoort (9.30 – 12.30 uur).

Aan de orde komen onder andere:

  • Wat verandert er voor uw bedrijf met de Wet bescherming klokkenluiders
  • Wat kan er gemeld worden
  • Wie kan er melden
  • Hoe kan er gemeld worden
  • Waar kan gemeld worden
  • Wat moet uw werkgever doen wanneer hij een melding ontvangt
  • Waar moet de interne meldprocedure van uw werkgever aan voldoen
  • Hoe kan uw werkgevers werknemers informeren over de meldprocedure
  • De rol van de ondernemingsraad en HR
Aanmelden

Als u op 5 september mee wilt doen dan kunt u een email sturen naar: info@hrmacademy.nl. De kosten bedragen 225 euro (exclusief btw) per persoon. De zaal, het cursusmateriaal en de consumpties zijn bij de prijs inbegrepen.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: