Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Vaste reiskostenvergoeding verlengd tot 1 juli 2021

Een werkgever mag werknemers hun vaste, onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer blijven uitbetalen, ook al wordt er vanwege thuiswerken niet of minder gereisd. Het kabinet heeft besloten de regeling te verlengen tot 1 juli. Wél moet de vaste vergoeding al voor 13 maart 2020 door de werkgever zijn toegekend.

Werknemers die na 13 maart 2020 in dienst zijn gekomen ontvangen voor de thuiswerkdagen geen onbelaste reisvergoeding. De werkgever mag natuurlijk wel de werkelijk gereisde kilometers onbelast vergoeden tegen 19 cent per kilometer. Ook kan hij bij een vaste reiskostenvergoeding de thuiswerkdagen belasten.

Het is overigens geen wettelijke verplichting de vaste reiskostenvergoeding door te betalen als de werknemer geen reiskosten maakt, bijvoorbeeld door thuiswerken of langdurige ziekte, behalve als in de cao of arbeidsovereenkomst of arbeidsvoorwaardenreglement (AVR) is bepaald dat de werkgever de reiskosten wel moet blijven vergoeden. Als u meer wilt weten over de arbeidsovereenkomst  volg dan de cursus Arbeidsrecht.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: