Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Thuiswerken hoeft niet meer

Vanaf 23 maart gaat het advies om minimaal de helft van de tijd thuis te werken verdwijnen. Iedereen mag weer naar kantoor. Net zoals de meeste andere coronaregels verdwijnt het thuiswerkadvies. Iedere maatregel van het kabinet roept veel verschillende reacties op. Het OMT is het niet mee eens met de versoepelingen. De basismaatregelen en ‘generieke adviezen’ tegen het coronavirus kunnen volgens deze deskundigen beter nog een tijdje van kracht blijven. Dit komt doordat de laatste tijd het aantal besmettingen toeneemt. Het stijgende aantal besmettingen zal waarschijnlijk niet leiden tot een flinke toename van het aantal ziekenhuisopnames.

thuiswerken achter het scherm
Thuiswerken hoeft niet meer 2
Quarantaine

Mensen die met corona besmet zijn geraakt of met een besmet persoon in aanraking zijn geweest, moeten nog steeds in quarantaine. Als mensen in contact zijn geweest met iemand die corona had, moeten ze nu preventief vijf dagen in quarantaine. Als ze wel corona hebben, moeten ze vijf tot tien dagen in isolatie. Pas als ze 24 uur klachtenvrij zijn, mogen ze weer naar buiten. VNO-NCW en MKB-Nederland vinden het jammer dat de quarantaineregels niet per 23 maart worden versoepeld. De werkgevers zien mensen die niet ziek zijn liever niet thuis zitten.

Lange termijn

Het kabinet, dat zelf van plan is om afspraken te maken over het stimuleren van thuiswerken, roept werkgevers op om afspraken te maken met werknemers om hybride werken blijvend te stimuleren. Ook vraagt het kabinet extra aandacht voor werknemers met zorgen over hun gezondheid. De werkgeversorganisaties benadrukken dat de overheid moet werken aan een plan om in de toekomst met corona om te gaan. Zo’n plan moet voorkomen dat we bij de volgende opleving van het virus of de opkomst van een nieuwe variant weer in lockdown moeten. VNO-NCW en MKB-Nederland zijn met de overheid in gesprek daarover.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: