Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Overheid pakt misbruik coronasteun van bedrijven aan

De overheid heeft deze week de gerechtsdeurwaarder beslag laten leggen op de bezittingen van 400 bedrijven die misbruik hebben gemaakt van coronasteunregeling TVL. Dat is de regeling voor een tegemoetkoming in de vaste lasten voor ondernemers.  De TVL wordt verstrekt aan ondernemers en zzp’ers die meer dan 30 procent omzet verliezen en daardoor in de problemen komen met het betalen van hun vaste lasten. Tot nu toe is in in totaal voor 3,5 miljard euro subsidie toegekend. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die voor de overheid alles rond de coronasteun regelt.

Misbruik

RVO heeft na een uitgebreid onderzoek en overleg met opsporingsdienst FIOD en het Openbaar Ministerie aangifte gedaan tegen enkele honderden gevallen van misbruik en oneigenlijk gebruik. Ook zijn de controles op nieuwe aanvragen verder aangescherpt. Tegelijk is er tijdelijk beslag gelegd op de bankrekeningen van de bedrijven waartegen aangifte is gedaan. Hoeveel geld er met het misbruik is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Meer stappen volgen

De beslaglegging volgt op signalen over fraude eerder dit jaar. Het is één van de stappen die de RVO zet om misbruik van de TVL te bestrijden. Komende tijd zullen meer stappen volgen, laat de Rijksdienst weten. RVO hoopt op deze manier nog een deel van de onterecht uitbetaalde subsidies terug te kunnen krijgen. De komende weken volgen naar verwachting ook nog meer beslagleggingen. Als de RVO een vermoeden heeft dat er sprake is van misbruik wordt er altijd aangifte gedaan, benadrukt de organisatie. Het grootste deel van de pogingen tot misbruik zou al stranden op de uitgebreide controles vooraf.

Bron: ANP

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: