Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Het einde van de kantoortuin?

Welke lessen kunnen we trekken na anderhalf jaar thuiswerken nu organisaties langzaam hun deuren weer openen. Voor de pandemie mocht ongeveer 45% van de werknemers niet op regelmatige basis thuiswerken. Nu is 80% van mening dat regelmatig thuiswerken wel mogelijk is. Welke veranderingen verwachten we nu flexibel werken een blijvertje lijkt.

Werken op afstand

In de eerste plaats zullen organisaties die thuiswerken toestaan hun werkmodellen opnieuw tegen het licht moeten houden. Mede gelet op de werkomstandigheden en de gezondheid van thuiswerkende werknemers. Uit onderzoeken blijkt dat ruim een derde langere dagen maakt en bijna de helft geeft aan dat thuiswerken invloed heeft op de mentale gezondheid. Sociale interactie is en blijft belangrijk, dat is makkelijk te regelen door regelmatig kantoordagen in te gelasten. Het is moeilijker om de uren van de thuiswerkers in de gaten te houden. Dat zal voorlopig nog een uitdaging blijven voor HR.

Einde van de kantoortuin

Is de coronacrisis de katalysator om vaarwel te zeggen tegen de kantoortuin. Deze lag natuurlijk al onder vuur voor de pandemie, maar nu veel werknemers de rust van de thuiswerkplek hebben ervaren het afgelopen half jaar en gemerkt hebben dat ze in een rustige omgeving productiever zijn, zou dat wel eens de definitieve nekslag kunnen zijn voor de verfoeide kantoortuin. Een andere trend is dat door meer thuis te werken 30% van de organisaties overweegt hun kantoren te downsizen. Dat kan ook ten koste gaan van de kantoortuinen.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: