Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Een praktische Toolbox hybride werken

Steeds meer werknemers zijn hybride werken gaan werken. Dat komt onder andere door de ervaringen met het thuiswerken in de coronapandemie. Dit biedt veel voordelen voor werkgevers en werknemers, maar er zijn ook uitdagingen. Daarom ontwikkelde TNO in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een Toolbox hybride werken die werkgevers en werknemers helpt om effectiever, gezonder en fijner hybride te werken. In het HR-werk zijn sommige tools goed te gebruiken. In de onderstaande tools krijgt u handvatten en informatie aangereikt om hybride werken te laten slagen. 

onderwijs 7
Een praktische Toolbox hybride werken 2
Samenwerking en verbinding

Hybride werken betekent flexibiliteit: werken op verschillende locaties en tijdstippen. Iedereen maakt hierin eigen keuzes op basis van het teambelang en het individuele belang. In het werk is het soms lastig als de ene medewerker wel en de andere medewerker niet op kantoor is. Er is een handige tabel ontwikkeld waar mensen allerlei soorten afspraken kunnen vastleggen.

Teamgesprek hybride werken: doel en afspraken

Dit is een gesprekshandleiding die helpt om samen invulling te geven aan hybride werken. 

Werknemers naar kantoor

Doordat veel mensen thuiswerken hebben kantoren vaak een andere functie dan voorheen. Het werken op kantoor biedt meer ruimte voor creativiteit, samenwerking, fysieke vergaderingen en verbinding. Fysieke ontmoetingen zijn noodzakelijk om als team goed te blijven functioneren. Ook heeft het werken op kantoor voor de meeste werknemers een positieve invloed op hun werkplezier en betrokkenheid bij de organisatie. In de Toolbox Hybride werken staan een aantal tips om het werken op kantoor aantrekkelijker te maken.

Effectief hybride vergaderen

Bij hybride vergaderingen zit een deel van de deelnemers bij elkaar in een vergaderzaal, terwijl een ander deel de vergadering bijwoont vanuit huis of vanaf een andere locatie. Dat maakt van vergaderen een uitdaging. In de Toolbox staan tips en tricks om effectief hybride te vergaderen. Die zijn ook handig voor vergaderingen die geheel fysiek of geheel online plaatsvinden.

Gezond hybride werken op elke werkplek

Hybride werken is binnen veel (kantoor)organisaties de norm geworden. Werknemers werken op verschillende plekken. Niet alleen thuis en op kantoor, maar ook bij klanten of op andere externe locaties. Vaak gaat het bij thuiswerken en hybride werken om beeldschermwerk. In de Toolbox staan adviezen om dat gezond te kunnen doen. Zorg als HR dat medewerkers deze adviezen krijgen. Maak afspraken hierover met de Preventiemedewerker.

Links en ervaringen

Hybride werken biedt veel voordelen, maar het is belangrijk om dit goed in te steken. In de Toolbox staan handige tips, links en ervaringsverhalen. Deze kunnen helpen om van hybride werken een succes te maken.

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: