Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

De meerwaarde van een trainingsacteur

Binnen trainingen zijn verschillende mogelijkheden om deelnemers te prikkelen om hun opgedane kennis in de praktijk te brengen. Een van de mogelijkheden is het werken met een trainingsacteur. De deelnemers krijgen de kans om te ervaren wat de impact is van hun gedrag en vaardigheden. De trainingsacteur is dan levend oefenmateriaal om bepaalde situaties te oefenen. Veel deelnemers vinden het spannend om te oefenen met een acteur, maar na een gedegen introductie blijkt dat veel deelnemers zich toch relatief makkelijk over deze spanning heen zetten. Met een vreemde oefen je gedrag. Dat is anders dan met een collega. Het werken met een acteur heeft de verschillende voordelen.

Beter experimenteren met gedrag

Met een acteur kan de deelnemer experimenteren met gedrag in een veilige oefensituatie. U kunt ook een collega vragen om een rol te spelen, maar dat is toch anders. Acteren is een vak. Een trainingsacteur kan in tegenstelling tot een collega vele rollen ‘neerzetten’.

Met een acteur wordt het realistischer

Een acteur is in staat om geloofwaardig verschillende soorten gedrag neer te zetten. Hij speelt bijvoorbeeld een dominante leidinggevende of een slecht luisterende collega. De oefening wordt zo realistischer. Het rendement van de training zal zo toenemen.

Een trainingsacteur kent de trainingsmethodiek

Een acteur is een onderdeel van de training. De leerwensen van de deelnemers staan centraal. Het oefenen met de acteur moet goed passen in de training. Als je alleen de rol en de bevoegdheden van de OR wil leren dan is een acteur onnodig. De acteur moet goed weten wat het leerdoel van de training is. Hierdoor kan hij tijdens het rollenspel heel bewust bepaald gedrag vertonen en belonen.

Een trainingsacteur is wendbaar

Een acteur speelt een rol. Hij werkt niet met een vast script. Hij past zijn spel aan, op wat hij van de deelnemer in het rollenspel krijgt. Hij reageert altijd op het gedrag van de deelnemer. Laat de deelnemer ander gedrag zien, dan zal ook het gedrag van de acteur veranderen. De acteur is wendbaar en kan snel schakelen. Hierdoor ervaar je direct het effect van je eigen gedrag.

Gericht feedback krijgen

Tijdens een rollenspel observeert de acteur wat het gedrag van de deelnemers aan het spel. Hij is daarom in staat om na afloop feedback te geven. Hij kan duidelijk aangeven waarom hij in bepaalde situaties op een bepaalde manier heeft gereageerd. Zijn tips zijn direct toepasbaar in de praktijk.

Een acteur in de training

We vragen onze deelnemers na afloop vaak hoe het werken met een acteur bevallen is. Zonder uitzondering krijgen we altijd terug dat de samenwerking van grote meerwaarde was voor het oefenen en behalen van de leerdoelen. Het was spannend en leuk, horen we vaak. Kies daarom eens voor een trainingsacteur tijdens de training. Vooral bij trainingen onderhandelen, effectief beïnvloeden, effectief vergaderen, adviseren, conflicthantering en samenwerken is een acteur een meerwaarde. Dit is maatwerk. De leervragen moeten passen bij de werkvorm. Wil je meer informatie over de inzet van een acteur, neem dan contact op: 085 0432268

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 0 reviews

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: