Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search
Strategische personeelsplanning en HR

Aan de slag met strategische personeelsplanning

Een visie op het realiseren van een evenwichtig en competent personeelsbestand vormt de basis van een goed HR beleid. U wilt natuurlijk de juiste mensen op de juiste plaats en op het moment dat u ze nodig heeft. Ook in onzekere tijden. U kunt dan de ambities van uw organisatie realiseren. Strategische personeelsplanning is een middel om te komen tot een optimale inzet van mensen. Als u dat goed doet dan levert dat zowel een kostenreductie als een kwaliteitsverhoging op.

In de cursus Strategische personeelsplanning leert u wat personeelsplanning kan opleveren voor uw organisatie. In een dag praten we u bij over wat er daarbij komt kijken en gaat u aan de slag. In deze cursus komt strategische personeelsplanning in relatie tot de visie, missie en strategie van de organisatie aan de orde. U krijgt inzicht in wat nodig is om als organisatie(onderdeel) adequaat in te kunnen spelen op de toekomst. U brengt het huidige personeelsbestand in kaart en analyseert de huidige personeelsbezetting in relatie tot de vereiste personeelsbezetting. Vervolgens gaat u aan de slag met het opstellen van een globaal actieplan voor de personeelsplanning in uw organisatie. Zo kunt u uw organisatie professioneel adviseren over de toepassing en meerwaarde van strategische personeelsplanning. Aan deze cursus doen HR-professionals mee van verschillende organisaties, zodat u niet alleen leert van de trainer maar ook van uw collega’s.

Resultaat na de cursus:

 • U weet hoe u handen en voeten geeft aan een personeelsplanning,
 • U analyseert hoe de vereiste personele bezetting zou moeten zijn,
 • U leert hoe u de personele bezetting kunt monitoren.
 • U analyseert de knelpunten in de huidige en toekomstige personele bezetting
 • U leert een vertaling te maken van de strategie van de organisatie naar het personeelsbeleid.
 • U maakt een aanzet tot een direct toepasbaar actieplan.
Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 3 reviews
 by Sheila van Es
Bruikbare informatie
Naam organisatie*: LKAB Minarals

De cursus voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Veel bruikbare informatie en tips gekregen. Mevrouw Mathijssen heeft veel knowhow en dat merk je goed.

 by Lieke v/d Hombergh
inspirerend
Naam organisatie*: Vekoma Rides

Inspirerend. Vanuit de theorie naar praktische handvatten en herkenbare termen. Carine speelt goed in op onze behoeften en de slides ondersteunen haar verhaal.

 by S. Josefzoon
Goed
Naam organisatie*: Wijkracht

De cursus voldeed aan de verwachtingen. De trainer speelde goed in op onze vragen.

Werkt u binnen het vakgebied van HR en wilt u praktijkgericht aan de slag met strategische personeelsplanning? Dan is deze cursus iets voor u. U hebt HBO werk- en denkniveau.

Doel en opzet

In dit programma richt u zich op strategische personeelsplanning in relatie tot visie, missie en strategie van de organisatie. U krijgt inzicht in wat nodig is om als organisatie(onderdeel) adequaat in te kunnen spelen op de toekomst. U brengt het huidige personeelsbestand in kaart en analyseert de huidige personeelsbezetting in relatie tot de vereiste personeelsbezetting. Vervolgens gaat u aan de slag met het opstellen van een globaal actieplan voor de strategische personeelsplanning in uw organisatie.

Voorbereiding

U ontvangt ter voorbereiding leesopdrachten en analyse opdrachten. U bereidt uw vragen – naar aanleiding van deze opdrachten – voor en stuurt deze, samen met de ingevulde leerbehoefte vragenlijst, uiterlijk een week voor aanvang van de workshop naar de trainer.

Programma

10.00  Start programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Strategische context

 • U verkrijgt inzicht in blijvend strategisch vernieuwen in de 21e eeuw.
 • U ontdekt dat de mate van turbulentie waarin uw organisatie zich bevindt invloed heeft op de visie, missie en strategie van de organisatie(onderdeel).
 • U ontdekt wat dit kan betekenen voor de vereiste cultuur, structuur en het primaire proces.
 • U leert welke managementopgaven dit oplevert en wat dit betekent voor HR; aan welke knoppen kunt u draaien?

Personele bezetting

 • Globaal in kaart brengen van het huidige en vereiste personeelsbestand volgens de vereiste cultuur, structuur en primaire proces van uw organisatieonderdeel.
 • Knelpunten in het realiseren van het vereiste personeelsbeleid.
 • Vaststellen belangrijkste HR-thema’s

Strategische personeelsplanning

 • Strategische personeelsplanning; een actieplan op hoofdlijnen op 1 thema.
 • Contracteren

16.00 Einde programma

 

Amersfoort:
07-10-2024

De cursuskosten bedragen € 450,00 per persoon exclusief € 80,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 565,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar HRM Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e deelnemer: 15% korting;
 • 4e deelnemer: 20% korting;
 • 5e en meerdere deelnemers: 35% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de HRM Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per post of per email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 3 reviews
Sheila van Es
Jul 6, 2021
 by Sheila van Es
Bruikbare informatie
Naam organisatie*: LKAB Minarals

De cursus voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Veel bruikbare informatie en tips gekregen. Mevrouw Mathijssen heeft veel knowhow en dat merk je goed.

Lieke v/d Hombergh
Jun 20, 2021
 by Lieke v/d Hombergh
inspirerend
Naam organisatie*: Vekoma Rides

Inspirerend. Vanuit de theorie naar praktische handvatten en herkenbare termen. Carine speelt goed in op onze behoeften en de slides ondersteunen haar verhaal.

S. Josefzoon
Oct 2, 2020
 by S. Josefzoon
Goed
Naam organisatie*: Wijkracht

De cursus voldeed aan de verwachtingen. De trainer speelde goed in op onze vragen.

OVER DEZE CURSUS

Duur:

1 dag

Prijs:

€450 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: