Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search
Cursus HR en arbo

Als HR-professional aan de slag met arbeidsomstandigheden en RI&E

Psychische klachten zijn een bron van verzuim. Denkt u maar aan de medewerkers die thuis zitten, omdat ze het werk niet meer aankunnen. U kunt arbeidsrisico’s door een goed arbobeleid beperken of voorkomen. Is er bij het uitvoeren van de RI&E vooral aandacht voor veiligheid en de werkplek? Ga dan als HR-professional actief aan de slag met het mede vormgeven van het arbobeleid, want ook psychische klachten verdienen een plan van aanpak. Basiskennis van de Arbowet, PSA en de RI&E zijn daarbij onmisbaar.  Hoe gaat u aan de slag om uw RI&E en het plan van aanpak te verbeteren? In de cursus HR en arbo kijken we wat er in de Arbowet staat over de aanpak van werkdruk, pesten en agressie. We kijken welke HR-tools u kunt inzetten om psychische klachten aan te pakken. Ook de verschillende stakeholders komen aan bod. Tot slot kijken we vooruit naar volgend jaar als de Arbowet gaat veranderen. Wat zijn de gevolgen hiervan voor uw organisatie? Tijdens de Cursus HR en arbo ontmoet u collega’s, zodat u ervaringen kunt uitwisselen.

Resultaat na de cursus HR en arbo:

 • U kent de belangrijkste artikelen uit de Arbowet in samenhang met andere relevante wetgeving.
 • U weet waaraan de RI&E moet voldoen.
 • U weet hoe HR effectief kan meewerken aan het uitvoeren van de RI&E.
 • U kent de regels omtrent de aanpak van psychische arbeidsbelasting.
 • U hebt inzicht in de te nemen maatregelen en de rol van de arbocatalogus daarbij.
 • U heeft ideeën opgedaan om het arbobeleid beter op te zetten en uit te voeren.
Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
 by S. Molenaar
Nuttig
Naam organisatie*: LOBH

Deze training was erg nuttig. Alles rondom arbeidsomstandigheden kwam aan de orde. Vooral het stuk over werkdruk en werkstress was interessant.

Deze cursus is bedoeld voor HR-professionals die aan de slag willen met het arbobeleid en de RI&E om de arborisico’s te beperken

Het programma van de cursus HR en arbo duurt 1 dag en ziet er als volgt uit:
Voor de cursus ontvangt u een schriftelijke intake. De trainer kan met uw intake beter inspelen op uw situatie en uw vragen.

9.30 Ontvangst met koffie en thee
Informeel kennismaken in een ongedwongen sfeer, ervaringen uitwisselen

10.00 Start cursus

 • Kennismaking en introductie
 • Kort doorlopen van de schriftelijke intakes.
 • Hoofdlijnen van de relevante arbowetgeving
 • De komende veranderingen in de Arbowet.
 • De verplichting van de werkgever om een arbobleid te ontwikkelen.
 • De rol van de arbocatalogus bij uw arbobeleid

12.45 Lunch

13.30 HR en arbo

 • HR en het arbobleid
 • Aan de slag met de stakeholders (de preventiemedewerker, de bedrijfsarts, de arbodienst, de OR en de vertrouwenspersoon)
 • Een actuele RIE?
 • HR tools inzetten
 • Uw knelpunten

16.00 Evaluatie

Trainer

Deze training wordt gegeven door Simon Troost. Hij is een ervaren arbotrainer die al jaren adviseert, publiceert en traint.

Maatwerk

Als u deze cursus met uw eigen collega’s wilt volgen dan is dat natuurlijk mogelijk. De HRM Academy kan deze cursus op het moment dat het u schikt op de door u gewenste locatie verzorgen. Neem hiervoor contact op met een adviseur en we helpen u graag verder (Telefonisch 085 – 0432268 of via de e-mail info@hrm-academy.nl).

Amersfoort:
14-05-2024
10-07-2024

De cursuskosten bedragen € 450,00 per persoon exclusief € 80,00 arrangementskosten (accommodatie, koffie/thee en een uitgebreid lunchbuffet). Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van cursusmateriaal. De kosten hiervoor bedragen € 35,00. De totale kosten per persoon bedragen € 565,00 per persoon. Dit bedrag is exclusief btw.

Een btw vrije training

Bent u werkzaam in een organisatie die de btw niet terug kan vorderen dan is het mogelijk om een btw-vrije training te volgen. Dat is het geval als u bijvoorbeeld werkt bij de overheid of in de zorg. De Academy, waar HRM Academy deel van uitmaakt, is namelijk CRKBO-gecertificeerd en daarom door de belastingdienst vrijgesteld van btw. Geef op het aanmeldformulier aan of u een btw-vrije training wilt volgen. Als u zich hiervoor inschrijft, brengen wij hiervoor € 10,00 administratiekosten in rekening. Meer informatie hierover vindt u hier.

Korting mogelijk

Hoe meer mensen uit uw organisatie komen, des te groter is de korting! Wanneer u tegelijkertijd boekt voor meer collega’s, ontvangt u automatisch een aantrekkelijke korting op de cursusprijs:

 • 2e deelnemer: 10% korting;
 • 3e deelnemer: 15% korting;
 • 4e deelnemer: 20% korting;
 • 5e en meerdere deelnemers: 25% korting.

Offerte berekenen

Door een kort formuliertje in te vullen kunt u direct de prijs van uw cursus berekenen. Deze sturen wij u per e-mail toe.

Annuleringsregeling

Er kunnen zich omstandigheden voordoen waardoor u niet aan deze cursus kunt deelnemen. Tot één maand voor aanvang van deze cursus kunt u kosteloos annuleren. Wanneer u zich binnen één maand voor aanvang van de cursus afmeldt dan brengt de HRM Academy de totale cursusprijs in rekening. U kunt zich kosteloos laten vervangen door een collega. Annuleren kan uitsluitend schriftelijk (per postof email). Meer over onze voorwaarden vindt u hier

Schrijf een review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Geef een beoordeling

HRM Academy
Gemiddelde beoordeling:  
 1 reviews
S. Molenaar
May 25, 2016
 by S. Molenaar
Nuttig
Naam organisatie*: LOBH

Deze training was erg nuttig. Alles rondom arbeidsomstandigheden kwam aan de orde. Vooral het stuk over werkdruk en werkstress was interessant.

OVER DEZE CURSUS

Duur:

1 dag

Prijs:

€450 (ex. accommodatie)

Deelnemers:

15

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Stuur een e-mail

Bel mij: