Betaalbare trainingen voor HR-professionals

Search

Na achttien maanden stopt de coronasteun

Op 1 oktober komt er een eind aan de coronasteun voor bedrijven en zelfstandigen die hun omzet zagen afnemen door corona. Een opmerkelijk besluit, want nog niet alle beperkingen zijn van de baan en over het verloop van de pandemie is nog veel onzekerheid. Nu veel mensen zijn gevaccineerd en corona een blijvertje is, zijn we volgens het kabinet in een nieuwe fase gekomen, waarbij de economie zich maar moet aanpassen aan het coronavirus.

Meer faillissementen

De ministers Blok, Hoekstra en Koolmees hebben het advies van het Centraal Plan Bureau (CPB) overgenomen. Het CPB adviseerde de noodsteun te stoppen omdat deze de economische dynamiek hindert. De verwachting is dat het stop zetten van de noodsteun tot meer faillissementen leidt, maar hierdoor help je sectoren die juist op zoek zijn naar personeel. Het geld dat door het stoppen van de noodsteun vrijkomt wil het kabinet inzetten om mensen te laten omscholen voor ander werk.

Uitzondering

De afgelopen 1,5 jaar heeft het demissionaire kabinet zo’n 80 miljard euro uitgekeerd aan steunpakketten voor bedrijven, werknemers en zzp’ers. Het kabinet maakt één uitzondering voor de nachtclubs en discotheken als die na 1 oktober de deuren niet mogen openen.  Die krijgen nog wel een bijdrage. Het bedrag zal dus nog iets hoger uitvallen.

Meer informatie over de coronasteun vindt u hier.

Onze beloftes

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de HRM Academy per mail.

Wilt u meer weten over ons aanbod, onze werkwijze of heeft u een andere vraag? Maak vrijblijvend een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek met een van onze adviseurs en informeer naar de mogelijkheden!

Vul uw gegevens in, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug om een afspraak te maken. Als u een specifieke vraag hebt, kunt u dat hieronder vermelden.

Stuur een e-mail

Bel mij: